Sunday, 30 October 2011

boringnya....:|


assalamualaikum...
   boringnya mlm ni..dah kak aku x dak dya g wat kem,,law gan adk aku asyik gaduh ja...nak online fb pon,,rmai kwn2 aku tngal kat hostel,,so x ramai la kwn aku nak chet...apa aku nak wat ar?????nak study pon exem dah abih tungu study persedian untuk tahun depan pulak...mmm...haah,,bla pikir2 balik adakah 'DYA' dah shat ar lepas xceden mnggu lepas arap2 dya dah ok la..nak tnya pon aku dah x dak pa dah gan dya,,jap g dya kta ku menyebok pulak...mm nak wat cam na ar,,arr x kisah la asalkan aku doakan untuk dya dan mak dya supaya cept sembuh...AMIN...ok lah yang 2 je la..ok piese yooo...wssalam...






                                         comel tak..hehehe
                                                                 saja boring....

Monday, 24 October 2011

kesianya kat dya..

assalamualaikum...
 ari aku dpat cita yg mr.macho exciden,,terkejut aku bla dengar cam 2.. memang la di antra kmi dah x dak pa tpi. ... aku x napa aku sedih..pas 2 blik kolah aku tnya dya betul ka dya exciden pas 2 dya blak ya dya kta mak dya ptah bahu n dya just luka kat lutut...aku  dya kta kay aku kot dya kata aku dya rimas ka apa ka??ah x ksah la asal kan dya bhagia...bru2 ni aku tengak fb makwe dya aku jeles sangat.. mulut kta aku dah lupa dya tpi hati entah la....????!!!!!!!!apa aku nak buat??????????!!!!!!!!! bila pikir2 blik x dak hal kan law aku nak kwn gan dya,..tpi wat msa skarang aku x maw gngu dya...aku arap2 dya cepat sembuh,,mak dya juga semoga cepat sembuh..amin..ok lah aku dah gntuk ni..esk2 law ada cita best aku kongsi lagi kat blog aku....wsalam

RINDUNYA............

ASSALAMUALAIKUM...
 DAH LAMA NI AKU X TULIS BLOG...RNDUNYA...BUKAN APA,,AKU SIBUK DENGAN SMRA YG BRU JA HABIS MNGGU LEPAS..BNYA LGI NAK CITA..AKU SKARANG BNYAK SNGAT MSALAH,TPI AKU TETAP CERIA SBB MESTI CERIA...AKU X YAKIN YG AKU BOLEH WAT SMRA YG TERBAIK..AKU PON X TAW NAPA AKU X YAKIN..WALAUBAGAIMANA PON AKU KENA YAKIN,BERDOA DAN TAWAKAL..APA YG AKU DAPAT YG 2 LAH KEMAMPUAN AKU,,SEBENARNYA AKU DLM PELAJARAN AZAHARINI X BERAPA PANDAI SNGAT..HEHEHE..NMA JA DOK KOLAH AGAMA TPI X TERE PON ARAB..APA2 PON AKU TAW JUGAK HUKUM HAKAM AGAMA..OK LAH AKU ADA KEJA NI..JAP G NAK AKU MUNCUL BALIK AKU NAK CITA KAT KORANG PASAI "KESIANNYA KAT DYA"..OK BYE C U AGAIN..

Thursday, 8 September 2011

DISINI KU......

ASSALAMUALAIKUM..


disini ku kawan baik..
disini ku mempunyai memori yang cukup indah..
di aku mempunyai pengalaman..
disini ku palajari ilmu agama..
di sini ku tarbiah dan d didik..
disini ku mengerti erti kehidupan..
disini ku cuba utuk memahami persan dan erti PERSAHABATAN....

                                                       WASALAM...
                                                             -ismi zahirah-


                                                 
my fren..

hehe...

Wednesday, 7 September 2011

langkah seorang hamba ALLAH......

 ASSALAMUALAIKUM...
 pada 3.9.2011. adalah tarikh bermula nya langkah seorang hamba ALLAH ini untuk meneruskan pendakian ia untuk sampai kempuncak menara gading,,d bumi ambiak,syiria....ia seorang yg berani untuk mencapai kejayaan ia....wlaupun dya tahu jika ia ke sana pasti ada dugaan dan rintangan yg harus ia tngung tpi ia tetap ingin ke sana juga....ia kata usah takut klaw dri dan hati sentiasa dekat dngan ALLAH..ALLAH akan sentiasa menolong org yg sentiasa ingatdan berdoa kepadaNYA.....ia redo apa yg akan terjadi jika ia d perantawan....dan ibu serta keluarga juga berkata yg sama.....di mana2 pon jika dpangil ALLAH untuk menghadapNYA,,kita akn pergi juga...kami sekeluarga mendoakan ia selamat,sihat dan selesa d sana,,dan berjaya d dunia dan ahkirat.....amin...

          
                                                                                         WASALAM...
                                                                                              dri ismi zahirah....






Tuesday, 23 August 2011

kisah aku dan ????

ASSALAMUALAIKUM....


Apa yang aku tulis ni adalah khas untuk dya,,,walaupon aku dan dya dah ada peganti aku..tpi smpai sekarang aku still syg kan dya..hehe
 ingat lagi aku dlu first aku kenal dya,,dya baik sngat gan aku,,dya selalu ambk berat tentang aku.. aku ingat lagi.. dya selalu cita pasai dya kena pemai dengan sameone ni..kesian kat dya.. dya ckap dya kecewa sngat...
stu ary 2 aku gan dya keluar..gembiranya aku ary tu..dya baik sngat,,waktu aku nak balik dya pesan mcm,2 kat aku..(baik la konon.).thankz je la..
mlm tu dya minta hati aku..dya ckap dya syg aku..dya jnji nak setia gan aku,,dya jnji lagi dya x maw tngalkan aku...(jnji laki semua tu) dengan jnji dya aku pon terima dya...dya ckap dya orng pling bahagia sbb aku terima dya..ari2 aku gan lalui best sngat..kadang2 ada kita gaduh.. dya cept2 pujuk aku...dya ckap dya x leh idup tanpa ku...
ada sekali 2...
 dya sngup dtang dari jauh semata-mata nak jumpa aku..
teharu nya aku...
sedar x sedatr dah 4 bulan kami couple...
sejak ni dya lain sngat gan aku...dya x macam dlu lgi..
bla terjumpa gan awk..
dya x taw ja tengak aku..
dya ckap dya x maw kwn2 dya taw kmi couple...
aku x cukup baik ka untuk dya....
tapi aku msih boleh maaf kan dya...
stu ari...
dya ckap dya nak p stu tempat ni....
sedihnya ku...aku ucap selamat jalan kat dya...
bila dya balik ni aku suruh dya contact aku...
aku tungu dya..
dah seminggu aku tungu dya...
dya x contact aku langsung.....aku rndu kat dya...
sampai stu ari 2 aku swuh member aku call dya....
tpi..
orang lain yg ckap....orang 2 cakap dya pergi jumpa gf dya....
aku siapa bagi dya???????!!!!!!!
smpai ati dya wat cam ni kat aku....mana jnji dya dlu..???mana???!!!
x kan di sbbkan seorang pompuan dya benci gan semua pompuan...
dan kenap aku yg menjadi mangsa????!!!
sampai ati dya wat cam ni kat aku...
awak...sya akan sentiasa mendoakan kebahagiaan awk,,,,


       "semoga kebahagiaan menjadi milikmu
        walapon derita menjadi milikku."


                         cintailah drinya kerana dya
                         lebih sempurna apalah ada
                         padaku hanya nyayian
                          dalam sepi.....
                                                          wasalam....
                                                           (ismi zahirah)

Monday, 15 August 2011

cinta bukan milikku

andai cinta itu bukan milikku 
aku relakan engkau pergi
namun,jika engkaw
sememangnya sudah ditakdirkan 
untukku.......
jagan biarkan aku
ditinggal sepi..

Friday, 12 August 2011

first time join blogger

pertama kali join blogger..
rajin2 lar follow ye..
sekian